مقايسه دو نسخه 3 و 4 نرم افزار پروسس ميكر (ProcessMaker)
1. واسط و تجربه كاربري نرم افزار
واسط كاربري در نسخه 3 پراسس ميكر از ظاهري مناسب و راحت برخوردار است، اما جذابيت هاي آن براي كاربر به نسبت نسخه 4 ممكن است كمتر باشد. محيط فرم ساز ورژن 3 و 4 هر دو responsive و انعطاف پذير هستند، حال آنكه در نسخه 4 علاوه بر فرم ساز، تمامي قسمت ها از جمله كارتابل نرم افزار نيز داراي ظاهري responsive و منعطف با انواع دستگاه هاي PC و موبايل مي باشد.
2. معماري و زيرساخت نرم افزار
در پراسس ميكر ورژن 3 ما معماري سنتي و كلاسيك مبتني بر PHP را مشاهده مي كنيم، در حالي كه در ورژن 4 معماري پراسس ميكر مبتني بر ميكروسرويس ها و فريمورك PHP لاراول است. ساختار به شدت حرفهايتر و بهينه تري كه امكان پردازش سريع تري را براي كاربران در استفاده از نرم افزار با مقياس سازماني بزرگ پوشش مي دهد.
3. امنيت نرم افزار
امنيت نرم افزار پروسس ميكر در نسخه 4 به نسبت نسخه 3 آن به شدت افزايش پيدا كرده است كه معماري و ساختار حرفه اي آن نيز در اين امر به شدت دخيل مي باشد.
4. پشتيباني از مدلسازي فرآيندها با استاندارد BPMN 2.0
نرم افزار ProcessMaker در نسخه 3 به كاربران امكان استفاده و به كارگيري از استاندارد BPMN 2.0 را جهت مدلسازي و طراحي فرآيندها مي دهد، اما در برخي نمادها شاهد عدم پشتيباني كامل اين نسخه از نرمافزار هستيم. در مقابل، نسخه 4 پروسس ميكر از كليه نمادها و امكانات موجود در استاندارد BPMN 2.0 به طور كامل پشتيباني كرده و طراح فرآيند مي تواند از تمامي نمادها در مدلسازي فرآيند خود استفاده نمايد. اين مزيت پروسس ميكر 4 براي شما امكان طراحي فرآيندهاي پيشرفته را به واسطه BPMN 2.0 ميسر مي سازد.
5. امكانات فرم ساز ProcessMaker
هر دو نسخه 3 و 4 نرم افزار پروسس ميكر امكان طراحي فرم هاي فرآيند را در محيطي گرافيكي و low code براي شما فراهم مي سازند، با اين حال نسخه 4 نياز كاربر به كدنويسي را در بسياري از حالت ها كاهش داده است. به عنوان مثال، مواردي همچون Validation ها كه در نسخه 3 در قالب Regular Expression و يا جاوااسكريپت مي توان به فيلدهاي فرم اضافه كرد را در نسخه 4 بدون نياز به كدنويسي مي توان استفاده نمود. همچنين جذابيت هاي ديگر و به روزتري در control هاي وب فرم ساز ورژن 4 وجود دارد كه مي تواند براي كاربران در طراحي فرم ها جذاب به شمار رود.
لازم به ذكر است كه هر دو ورژن 3 و 4 امكان كدنويسي CSS و Javascript را نيز جهت استفاده كاربر در محيط فرم ساز فراهم ساخته اند.
با وجود موارد ذكر شده، فرم ساز ورژن 3 پروسس ميكر دسترسي به نوشتن كوئري مستقيم به ديتابيس ها (همچون SQL و MySQL) را در اختيار كاربر گذاشته است، حال آنكه اين امكان در ورژن 4 به دليل افزايش موارد امنيتي وجود ندارد و هر گونه ارتباطي با پايگاه هاي داده تنها به وسيله API ها يا كدنويسي PHP و Node JS ميسر خواهد بود. اين ويژگي با وجود ملاحظات امنيتي و حرفه اي تر در اين نرم افزار، اما با اين حال مي تواند يكي از محدوديت هاي مهم در ورژن 4 پروسس ميكر براي شما تلقي شود.
6. قابليت ورژنينگ (Versioning)
برخلاف نسخه 3 پراسس ميكر كه در آن خبري از قابليت ورژنينگ نبود، اما نسخه 4 اين نرم افزار از ورژنينگ در فرآيندها به طور دقيق پشتيباني مي كند. ورژنينگ به شما اين امكان را مي دهد تا در صورت ايجاد تغييري در فرآيند يا فرم ها، اجراها و caseهاي قبلي دچار تغيير نشوند و با همان ورژن قبلي خود ادامه يابند و تنها درخواست هاي جديد مشمول اين تغييرات ورژن جديد فرآيند گردند.
7. وضعيت وابستگي فرم ها و اسكريپت ها به فرآيند
ساختار توسعه فرآيندها در پراسس ميكر ورژن 3 به اين صورت است كه فرم ها و يا اسكريپت هاي برنامه نويسي (تريگرها) وابسته به هر فرآيند هستند. به عنوان مثال شما نمي توانيد فرمي كه در يك فرآيند طراحي كرده ايد را در فرآيند ديگري نيز فراخواني و استفاده كنيد. اين امر نيازمند ايجاد فرم ديگري در فرآيند دوم مي باشد.
در ورژن 4 پراسس ميكر كليه فرم ها و اسكريپت ها مستقل از فرآيندها هستند. به عنوان مثال شما مي توانيد يك فرم و يا اسكريپت PHP را ايجاد كرده و در چندين فرآيند از آن استفاده نماييد.
8. محيط برنامه نويسي نرم افزار
ورژن 4 نرم افزار ProcessMaker از محيط برنامه نويسي به شدت حرفه اي تر و قدرتمندتري به نسبت ورژن 3 بهره مند است. شما مي توانيد در محيط Scripts در پروسس ميكر 4 از كدهاي حرفه اي PHP، Node JS و يا Lua استفاده كرده و با استفاده از امكانات آن محيط، كدهاي خود را build و debug نماييد.
9. يكپارچه سازي فرآيندها با ديگر نرم افزارها
هر دو ورژن 3 و 4 نرم افزار پروسس ميكر امكان يكپارچه سازي فرآيندها را با ساير سيستم هاي نرم افزاري سازمان دارند. با اين حال، اين امكان در پروسس ميكر ورژن 3 ساده تر و راحت تر از ورژن 4 است كه اين به دليل افزايش ملاحظات امنيتي و ساختار اصولي تر در ورژن 4 نرم افزار است. در ورژن 4 بر خلاف ورژن 3، شما امكان تعريف كانكشن ديتابيس در فرآيند و ثبت query جهت اتصال مستقيم به ساير ديتابيس ها را نداريد و اين كار تنها به واسطه API و به كارگيري از محيط اسكريپت هاي برنامه نويسي مي تواند صورت گيرد.
10. داشبوردهاي مديريتي
نسخه 4 پروسس ميكر نسبت به نسخه 3 اين نرم افزار، داراي برخي داشبوردهاي مديريتي در نرم افزار است كه به كاربر ادمين دسترسي نظارت بر درخواست هاي در حال اجرا و مانيتورينگ را مي دهد. همچنين گزارش log امنيتي در خصوص فعاليت كاربران در نرم افزار نيز براي ادمين قابل مشاهده مي باشد.
برچسب: ،