مراحل ساخت فرآيند در پراسس ميكر
نرم افزار پراسس ميكر (ProcessMaker) يك سيستم مديريت فرآيند تحت وب است كه امكان طراحي، خودكارسازي و استقرار فرآيندهاي كسب و كار را براي سازمان ها فراهم مي كند. اين ابزار با فراهم ساختن رابط كاربري drag and drop محيطي براي مدل سازي و طراحي جريان كارها و همچنين ساخت فرم هاي پويا دراختيار كاربر قرار مي دهد.
گروه مديريت فرآيند پارس مي تواند كليه خدمات مربوط به پياده سازي و ساخت فرآيند در پروسس ميكر را به سازمان شما ارايه دهد.
پروسس ميكر يك BPMS رايگان و متن باز است كه جزو سيستم هاي نرم افزاري سبك وزن (lightweight) با سربار داده بسيار كم در ميان سيستم هاي نرم افزاري موجود در اين صنعت به حساب مي رود. همچنين از آن جا كه پراسس ميكر يك نرم افزار تحت وب است و مي توان آن را در محيط مرورگر اجرا نمود، دسترسي به جريان كارها و روال هاي سازماني را جهت طراحي، اجرا و مديريت فرآيندها براي كاربران، گروه ها و واحدهاي سازماني ساده تر خواهد كرد. در اين مطلب قصد داريم تا ضمن معرفي قسمت هاي كليدي ProcessMaker، مراحل ساخت يك فرآيند را در اين سيستم تحت وب مديريت فرآيندهاي كسب و كار، به ترتيب بيان كنيم.
از امكانات محيط نرم افزاري پراسس ميكر مي توان به موارد زير اشاره كرد:
• محيط طراحي و مدل سازي فرآيندها با استاندارد BPMN2.0
• فرم ساز پويا و Responsive
• پورتال كاربري و كارتابل اجراي فرآيندها
• مديريت چارت سازماني، كاربران و گروه هاي كاربري
• طراحي و ارسال سند خروجي
• ...
مراحل ساخت يك فرآيند:
به طور كلي براي ساخت يك فرآيند در ProcessMaker بايد مراحل زير انجام شود:
1. ايجاد يك فرآيند در بخش Designer و طراحي مدل فرآيند: در اولين قدم پس از ايجاد يك فرآيند جديد، مي توان مدل فرآيند را در محيطي تحت استاندارد BPMN2 طراحي و مدل سازي كرد. در اين قسمت، شما قادر به استفاده از نمادهاي تعريف شده در استاندارد BPMN2 هستيد.
2. تعريف متغيرهاي فرآيند (متغيرهاي مدل داده فرآيند): متغيرها (variables)، اطلاعات و داده هايي كه در فرم هاي فرآيند وارد مي شوند را در خود ذخيره مي كنند تا در قسمت هاي ديگر آن فرآيند (همچون gatewayها و ساير فرم ها) بتوان آن ها را فراخواني كرده و از آن ها استفاده كرد. به عنوان مثال، يك فرم مي تواند شامل فيلدهايي همچون "نام"، "نام خانوادگي"، "جنسيت" و ... باشد كه مي بايست براي هر كدام، يك متغير تعريف نمود. اين متغيرها مي توانند بسته به نوع داده خود، هر يك از نوع داده هاي integer، string، boolean، float و ... را در خود ذخيره نمايند. لازم به ذكر است كه نيازي نيست تمامي متغيرهاي موردنياز در فرآيند، همان ابتدا تعريف شوند؛ بلكه شما قادر خواهيد بود در هر زماني بسته به نياز، متغير جديد در فرآيند تعريف كنيد.
3. ساخت فرم هاي پويا (Dynaforms): در مرحله بعد بايد فرم هاي موردنياز در فرآيند طراحي شوند. ProcessMaker داراي يك محيط فرم ساز پويا و تحت وب است كه مي توان در آن قسمت فرم هايي سازگار با دستگاه هاي مختلف (PC، موبايل و تبلت) طراحي نمود. شما مي توانيد از تمامي كنترل هاي طراحي وب به صورت drag and drop در فرم ساز پراسس ميكر استفاده كنيد.
4. تخصيص فرم ها به فعاليت ها: پس از ساخت يك فرم مي توان آن را به فعاليت (Task) مربوطه اختصاص داد تا در صورت اجراي آن فعاليت، اين فرم براي كاربر نمايش داده شود.
5. تعريف قوانين مسيريابي (Routing Rule): پس از طراحي مدل فرآيند و ساخت فرم ها، مي توان به تعريف قوانين مسيريابي بر روي Gatewayها در مسير فرآيند اقدام كرد. يك فرآيند ممكن است در مسير خود به چندين شاخه تقسيم شود كه هر يك از شاخه ها در يك شرايط خاص و تعريف شده اي اجرا مي شود. اين شرط ها بر روي Gatewayهاي شرطي موجود در مدل فرآيند نوشته مي شوند.
6. تعيين ايفاكنندگان فرآيند: درنهايت، هر يك از فعاليت هاي موجود در فرآيند بايد به يك يا چند كاربر تخصيص داده شود تا كاربر موردنظر بتواند با دسترسي به فعاليت مربوط به خود، آن را انجام دهد. در پراسس ميكر، شما قادر خواهيد بود تا فعاليت هاي موجود در فرآيند را به شيوه موردنظرتان به كاربران سازمان assign كنيد. پس از اتمام مراحل پياده سازي فرآيند، كاربر يا كاربراني كه فعاليت اول فرآيند به آن ها اختصاص داده شده است، قادرند تا از طريق كارتابل فرآيندهاي خود كه در بخش Home محيط پراسس ميكر قرار دارد، فرآيند موردنظر را اجرا كنند. پس از ارسال فرم توسط كاربر فعاليت اول، فرآيند مطابق با مدل طراحي شده ادامه پيدا كرده و به كارتابل نفر يا نفرات بعدي ارسال خواهد شد.
برچسب: ،